اغلب مشکلاتی که برای دستگاه های یخ ساز تجاری پیش می آید، به آب مربوط می شود. مواد شیمیایی، مواد معدنی حل شده یا آلاینده های دیگری در آب هستند که می توانند درون دستگاه رسوب کنند و باعث خرابی آن بشوند. به علاوه، این آلاینده ها می توانند باعث بدمزه و بدبو شدن یخ شده و تولید یخ را پایین بیاورند. نگهداری و تمیزکاری منظم می تواند به از بین بردن این آلاینده ها کمک کند، اما یک سیستم فیلتراسیون آب می تواند از وقوع آسیب به دستگاه جلوگیری کند.
فیلتراسیون آب ممکن است وسیله کم ارزشی برای دستگاه یخ ساز رستوران فست فود شما به نظر بیاید، اما دلایل مختلفی وجود دارند که فیلتراسیون برای دستگاه یخ ساز شما و تجارت فست فود شما مفید است.
هیچ گونه مقررات قانونی بهداشتی یا گارانتی وجود ندارد که مشخص کند فیلتراسیون آب برای دستگاه یخ سازی تجاری شما نیاز است. اما گارانتی دستگاه ممکن است باطل شود اگر شرایط آب نامطلوب باعث خرابی آن شده باشد، پس اگر دستگاه یخ سازتان خراب شد و کارمند خدمات پس از فروش متوجه شد که دلیل خرابی کیفیت پایین آب است، شما مجبورید تمام هزینه های تعمیر را بپردازید. به علاوه، اگر شرایط آب آن قدر بود که دستگاه یخ سازتان را خراب کرد، یخ تولیدی شما به احتمال بسیار زیاد طعم و بوی بدی هم دارد و نیاز به یک فیلتر آب دارد.
اندازه فیلترهای آب بر حسب برند ماشین یخ ساز و خروجی روزانه یخ متفاوت است. عموما فیلترهای مختلف برای سه دسته تولید روزانه یخ عبارتند از: 0 الی 300 کیلوگرم، 300 الی 600 کیلوگرم، و بیش از 600 کیلوگرم. اکثر سیستم های فیلتراسیون آب یک گیج فشار آب، فیلتر چندلایه با دریچه سوئیچ مانند آب و یک کارتریج فیلتر قابل کندن دارند. برای تعویض فیلتر، تنها کاری که باید انجام دهید این است که سوپاپ آب را ببندید و کارتریج فیلتر را بیرون آورده و عوض کنید.