از بعد از جنگ جهانی دوم فست فود و ساندویچ فروشی در ایران و تهران رواج گرفت و کم کم بعد از ۱۰ سال توسعه به شهرستان ها رسید که بیشتر کارکنان آن ها از خارجی ها بودند و بدین شکل اولین و نخستین ساندویچ و فست فود در تهران رواج پیدا کرد

اولین و نخستین ساندویچ و فست فود در تهران

نخستین ساندویچی در تهران در خیابان استانبول مغازه ای بود که انواع ماهی را ارئه میکرد و چندی بعد انواع کالباس و غذاهای فست فودی را به فروش میرساندند و جالب است قیمت هر یک ساندویچ پنج قران بود، که همراه نان بولکا و خیارشور و چند برگ جعفری بود.

اولین و نخستین ساندویچ و فست فود در تهران

اولین و نخستین ساندویچ و فست فود در تهران

بعد ها در خیابان استانبول واقع در یک پاساژ مغازه ای با به فروش رساندن سوسیس سرخ کرده، انواع کالباس، انواع همبرگر به همراه پوره ای از سیب زمینی با سس کچاپ شروع به کار کرد که قیمت هر پرس آن نیز ۶ قران بود و تا دهه چهل به بیست ریال نیز رسید و آشپرخانه ان نیز نسبتا دارای دستگاه های فست فود ی کمی بود

شب جمعه در ساندویچ‌فروشى‌هاى خیابان‌هاى استانبول و نادرى و لاله زار و لاله زارنو غلغله‌اى بود. ساندویچ از سال‌های حدود ۱۳۳۵ به شهرستان‌ها نیز انتقال یافت.جالب است بدانید رفتن به ساندویچ فروشی را بی آبرویی میدانستند.

در سال های اول ورود فست فود افراد مورد احترام و پولدار در شان خود نمیدانستند از دکه های ساندویچ فروشی غذا بخورند و چلو کباب و پلو خورشت ها را بیشتر ترجیح میدادند اما کم کم هر چه بیشتر از زمان می گذشت علاقه به فست فود بیشتر و بیشتر شد تا جایی که امروزه خیلی از مردم در خانه های خود نیز از غذاهای فست فودی استفاده میکنند.

معروفیت فست فود و استقبال از آن در دهه ۴۰-۵۰

اولین و نخستین ساندویچ و فست فود در تهران

اولین و نخستین ساندویچ و فست فود در تهران

در پایتخت ایران تهران طی دو دهه ۱۳۳۰ تا ۱۳۵۰ تعداد ساندویچ فروشی ها از ده هزار گذشت همینطور که این غذا محبوب و محبوب تر میشد تجهیزات فست فود مدرن تری نیز وارد ایران شد در دهه ۴۰ همبرگر وارد بازار داغ غذای فست فود ایران شد که طی مدتی به گران ترین غذای فست فودی شناخته شد و البته خوشمزه و بعد از پیتزا ارائه شد که از همبرگر نیر گران تر شد.
همچنین ساندویچ فروشی بزرگ آندره در قسمت جنوبی تئاتر شهر نیز از معروفترین ساندویچی ها بود که صف های طویل آن در هنگام ظهر یا غروب مثال زدنی بود.
در دهه‌های ۲۵ تا ۵۵ ساندویچ‌فروشی دیگری در تهران شهرت چشم‌گیری داشت که در ابتدای خیابان لاله‌زار نو ، جنب سینما متروپل قرار داشت ، در دو دکان ، ساندیچ‌های کالباس آن به خوشمزگی و مرغوبیت جنس شهره بود. این ساندیچ‌فروشی «اختیاری» نام داشت و دو برادر ارمنی آن را اداره می‌کردند. بوی کالباس و عطر خیارشور سیردار این مغازه پای هر رهگذری را سست می‌کرد.

ساندیچ‌فروشی به تدریج در ایران به صورت یک شغل عمومی و گسترده درآمد.امروزه اگرچه ورود برندهای معروف فست فود با مشکلاتی همراه بوده است اما برندهای وطنی سعی می کنند با اعطای نمایندگی فست فود و افزایش کیفیت و تقلید از منوی آنها برای خود بازار خوبی دست و پا کنند و اتفاقا موفق هم بوده اند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *