یکی از مهم ترین تچهیزات فست فود که بسیاری از رستوران های فست فود به آن احتیاج دارند، فر پیتزا است.

پیتزایی های سنتی، فروشگاه های زنجیره ای بزرگ و حتی آشپزخانه های کوچک نیاز به نوع خاصی از فر پیتزای تجاری دارند تا بتوانند نیازهای مشتریان خود را برآورده کنند. هر نوع فر نیاز به منابع تامین توان مختلف دارد و زمان پخت هم در هر کدام متفاوت است و هم چنین روش های پخت پیتزا هم از فر به فر متفاوت است.

فر ریلی پیتزا (فر کانوایری)

فرهای ریلی پیتزا یکی از آهسته ترین روش ها برای پخت پیتزا هستند. پیتزا از طریق یک محفظه پخت روی یک نوار نقاله کشیده می شود. گرچه زمان پخت این دستگاه کمی آهسته است اما شما می توانید روی آن غذاهایی به غیر از پیتزا هم درست کنید. ما به شما فر ریلی شرکت تجهیزات فست فود روبوفود را پیشنهاد می کنیم. این فر ریلی بسیار مجهز بوده و می تواند بهترین نوع پیتزا را برای شما در زمانی کوتاه بپزد. فر ریلی تولیدی شرکت روبوفود توان پخت 45 الی 50 عدد پیتزا را در ساعت دارد. در ضمن این فر ریلی پیتزا برای پخت انواع همبرگر و بشقاب داع نیز قابل استفاده می باشد.

بهترین برای: فرهای ریلی پیتزا برای رستوران فست فودهایی که کوچک هستند و مشتریان آن ها بیش از اندازه زیاد نیستند، ایده آل است. شما هم چنین می توانید از یک فر کانوایری برای تست کردن ساندویچ، ماهی و پخت هر چیزی که در محفظه آن جا می شود استفاده کنید.

روش حرارت دهی: مدل های رومیزی از حرارت تابشی استفاده می کنند در حالی که دستگاه های فول سایز از هوای اجباری برای حرارت دهی یکنواخت استفاده می کنند.

دمای پخت: بهترین دمای پخت برای پیتزا روی یک فر پیتزای کانوایری بین 205 تا 315 درجه سانتی گراد است.

نوع توان مصرفی: این فرهای پیتزای تجاری با گاز یا برق کار می کنند. روی مدل های گازی شما البته هنوز نیاز به یک خروجی برق دارید تا بخش نوار نقاله و کنترل های دستگاه را راه بیاندازید.

زمان پیش گرم کردن: از آن جایی که هیچ گونه طبقه یا قفسه سنگی برای حرارت دهی وجود ندارد، این فر پیتزای تجاری عملا زمان پیش گرم کردن ندارد.

زمان پخت: فر پیتزای کانوایری که بین 260 تا 270 درجه سانتی گراد تنظیم شده می تواند پیتزا را ظرف 4 الی 5 دقیقه بپزد.

جبران حرارت: از آن جایی که پیتزاها از هوای اجباری یا المنت های حرارتی تابشی عبور می کنند، حرارت بسیار کمی تا صفر هدر می رود، پس این فرهای پیتزا هیچ زمان جبران حرارتی ندارند. شما می توانید جریان دائمی از پیتزا یا هر غذای دیگر با این نوع فر پیتزا داشته باشید.

فر ریلی پیتزا: تجهیزات فست فود روبوفود

فر پیتزای ریلی

فر پیتزای آجری

فر پیتزای آجری یک کف اجاق و گنبد دارند که از آجرهای مقاوم (آجرهای حرارت بالا) ساخته شده اند. طراحی این نوع فرها مستقیما از فرهای پخت و پز باستانی الهام گرفته است. فر پیتزای آجری سنتی به کمک سوخت چوب تغذیه می شوند اما می توان ذغال و گاز هم برای آن ها استفاده کرد. ناب گرایان پیتزا معتقدند که یک فر آجری با سوخت چوب تنها راه برای پخت پیتزای اصیل است.

بهترین برای: فر پیتزای آجری برای هر رستوران فست فود پیتزایی که می خواهد با استفاده از روش های پخت سنتی پیتزا با مزه اصیل طبخ کند، ایده آل است.

روش حرارت دهی: فر پیتزای آجری از سه روش حرارت دهی استفاده می کند: جابجایی، انعکاسی و رسانشی. بخش داخلی گنبد جریان هوای طبیعی برای حرارت جابجایی ایجاد می کند. حرارت هم چنین از گنبد به خود پیتزا بازتاب داده می شود و کف اجاق سنگی آن حرارت را به پوسته پیتزا می رساند.

دمای پخت: بر روی کف اجاق سنگی که پیتزا قرار می گیرد دمای مناسب بین 370 تا 540 درجه سانتی گراد است.

نوع توان مصرفی: فر پیتزای آجری از چوب، ذغال یا گاز برای حرارت دادن داخلی استفاده می کند. بعضی از دستگاه های سوخت چوب پشتیبان گازی هم دارند.

زمان پیش گرم کردن: زمان پیش گرم کردن می تواند 45 دقیقه الی 1 ساعت برای فر پیتزای آجری طول بکشد. علامتی که می توان از آن فهمید آجرهایی است که به رنگ سفید یا شفاف در می آیند. اکثر مدل های تجاری دماخوان هم دارند اما شما می توانید از ترمومتر مادون قرمز هم برای چک کردن دما استفاده کنید.

زمان پخت: وقتی که دما به محدوده مناسب رسید، پخت بین 90 ثانیه تا 5 دقیقه بر حسب ضخامت پیتزا و تعداد پیتزاهای در حال پخت طول می کشد.

جبران حرارت: هر پیتزا بخشی از حرارت گرفته شده از کف اجاق سنگی را جذب می کند اما مادامی که آتش به خوبی حفظ شود، فقط چند دقیقه طول می کشد تا فر یا اجاق حرارت از دست رفته را جبران کند.

فر پیتزای آجری: تجهیزات فست فود روبوفود

فر پیتزای آجری

فر پیتزای طبقه ای

فر پیتزای طبقه ای دارای چند طبقه یا قفسه سنگی است که روی آن پیتزا مستقیما قرار می گیرد تا پخت شود. آن ها در کنار فر پیتزای چوب سوز جزو بهترین ها هستند.

بهترین برای: فر پیتزای طبقه ای برای پیتزایی هایی که می خواهند پیتزا با طعم اصیل بپزند اما زمان و هزینه زیادی برای خرید و نگهداری فر آجری نپردازند، ایده آل است.

روش حرارت دهی: سنگ های پیتزا توسط یک فتلیه حرارت می بینند پس این سنگ داغ است که پیتزا را می پزد. محفظه هم حرارت می بیند و بدین ترتیب هم مخلفات و هم پنیر پیتزا با حرارت تابشی پخته می شوند.

دمای پخت: طبقات سنگی باید بین 200 تا 370 درجه سانتی گراد دما داشته باشند تا پیتزا به درستی پخته شود.

نوع توان مصرفی: این نوع فر پیتزا می تواند یا از گاز یا از برق برای حرارت دادن به سنگ ها استفاده کند.

زمان پیش گرم کردن: تقریبا حدود 1 ساعت طول می کشد تا طبقه پیتزا به حرارت مناسب برای پخت برسد.

زمان پخت: در 260 درجه سانتی گراد، یک پیتزا به تنهایی حدود 6 الی 8 دقیقه پختش طول می کشد که بستگی به ضخامت پوسته آن و مخلفات هم دارد.

جبران حرارت: هر پیتزایی که در این نوع فر پیتزا پخته می شود باعث از دست رفتن بخشی از حرارت طبقه سنگی می شود پس زمان جبران حرارت اجتناب ناپذیر است. در زمان شلوغی، چند دقیقه طول می کشد تا طبقه به دمای مناسب برگردد. یکی از راه هایی که می توان برای جلوگیری از این اتلاف وقت انجام داد این است که حتما مطمئن شوید که طبقه فری که انتخاب می کنید پاسخگوی نیازهای شما می باشد.

فر پیتزای طبقه ای: تجهیزات فست فود روبوفود

فر پیتزای طبقه ای

فر پیتزای کنوکسیونی

هر چقدر که هزنیه های تجهیزاتی بالاتر می رود، رستوران های فست فود به دنبال راه هایی برای صرفه جویی در پول هستند. یک فر پیتزای کنوکسیونی هم زمان پخت و هم انرژی لازم را کم کند و در عوض پیتزاهایی را تولید می کند که قابل قیاس با روش های سنتی است.

بهترین برای: فر پیتزای کنوکسیونی برای جاهایی که فضای کمی دارند و می خواهند هزینه های انرژی را کم کنند و در عین حال پیتزای با کیفیت تولید کنند، ایده آل است.

روش حرارت دهی: همان طور که از اسمش پیداست، این فرهای پیتزا یک فن در پشت خود دارند که هوای داغ را برای حرارت دهی کنوکسیونی یا جابجایی به گردش در می آورد.

دمای پخت: این فرهای پیتزا در 240 درجه سانتی گراد پیتزا را می پزند که دمای کمتری نسبت به سایر فرهای پیتزاست. حرارت کنوکسیونی معنایش این است که دمای کمتری مورد نیاز است و بدین ترتیب به صرفه جویی در مخارج انرژی کمک می کند.

نوع توان مصرفی: هم مدل های برقی و هم گازی وجود دارند.

زمان پیش گرم کردن: این فر برای رسیدن به دمای پخت لازم حدودا 15 الی 20 دقیقه زمان نیاز دارد.

زمان پخت: در 240 درجه سانتی گراد، فر پیتزای کنوکسیونی می تواند یک پیتزا یا تمام ظرفیت پیتزای خود را در 5 الی 6 دقیقه بپزد.

جبران حرارت: این دستگاه ها طبقات فلزی سوراخ سوراخ دارند که به افزایش راندمان پخت و کاهش زمان جبران حرارت کمک شایایی می کند.

فر پیتزای کنوکسیونی: تجهیزات فست فود روبوفود

فر پیتزای کنوکسیونی

2 دیدگاه ها

  1. سحر گفت:

    سلام
    به نظرتان در همه این دستگاهها چنانچه به هر دلیلی آلودگی وارد فر بشه طی زمان پخت و دمای فر (بسته به هر مدلی که شما درمورد دما و زمان پخت نوشتت اید) از بین میرورد ؟
    همانطور که میدانید کاغذهای که در دست من و شماست به زوش غیربهداشتی تولید میشه چونکه زباله های عفونی تفکیک نمیشه (مثلا دستمال توالت و سرنگها مصرفی مصارف خانگی مردم و غیره) که خب در پیتزافروشی ها کاغذ و مواد غذایی با هم عجین شده است (به طرق مختلف)

  2. علیرضا شیروانیان گفت:

    سلام
    من به دلیل فضای محدود دنبال یک فر پیتزا کوچک ترجیهاً از نوع کانوکسیونی هستم
    ممنون میشم در این زمینه راهنمائی فرمائید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *