بیرون رفتن و خوردن غذا به یکی از اصلی ترین کارکردهای فرهنگ ما تبدیل شده است. مطالعات نشان می دهند که خوردن غذاهای مانند آماده مانند فست فود رشد خیره کننده ای در یکی دو دهه اخیر داشته است که متناسب با آن استفاده این گونه لوازم هم افزایش یافته است یکی از نگرانی ها انتخاب ظروف یک بار مصرف فست فود
برای همین خیلی از رستوران ها و فست فود ها به سمت ظروف یک بار مصرف پلاستیکی، کاغذی، کف پلی استایرن، و حتی بیوپلاستیک رفته اند. ظروف یکبار مصرف جزو بدیهی و اولیه ترین تجهیزات فست فود در هر رستورانی به حساب می آیند. زمانی که ظروف غذاخوری معمولی (چینی، بلوری) موجود نبود، این قسمت را بخوانید تا بهترین ظروف یک بار مصرف را برای رستوران خود تهیه کنید.
ظروف کاغذی در بین یک بار مصرف ها از همه مقرون به صرفه تر هستند. وقتی می خواهید ظروف یک بار مصرف کاغذی بخرید چندین گزینه دارید: کاغذ روکش دار یا بدون روکش. کاغذ روکش دار که اغلب دو برابر از کاغذ بدون روکش گران تر است، به انسجام و قوت ظرف کمک می کند و برای غذاهای متراکم مثل پاستا، گوشت و سس های سنگین ایده آل است.
ظروف روکش دار هم چنین در برابر جذب روغن و چربی از خود مقاومت نشان می دهند و بدین ترتیب شانس این که غذا بخواهد میز یا حتی بدتر از آن لباس شما را کثیف کند تقریبا به صفر می رساند.
ظروف کاغذی بدون روکش غذاهای سبکتر را مثل سالاد یا ساندویچ نگه می دارد. هم چنین ارزان تر بوده و نسبت به روکش دار راحتتر کمپوست می شود.
خیلی از رستوران ها و فست فود ها ظروف کف پلی استایرن یا استایروفوم را انتخاب می کنند زیرا سبک، مقاوم و ماندنی است. استایروفوم لمینه شده مقاومت، ماندگاری، و مقاومت به برش بیشتری هم دارد و برای ساندویچ های باربیکیو یا پاستای سنگین عالی است. ظروف استایروفوم لمینه نشده برای کاربردهای سبک مانند سالادها یا پیش غذاهای سبک خوب هستند. به دلیل عدم توانایی آن در زیست تخریب پذیری، انتقادهای زیادی حول این نوع ظرف یک بار مصرف وجود دارد.
ظروف یک بار مصرف پلاستیکی نسبت به بقیه انواع، محکم ترین و ماندگارترین هستند. پلاستیک محکم، غیرجاذب و مقاوم به برش است و غذاهای سنگین و حتی مایعات را بدون خم شدن یا نشت نگه می دارند. ضمنا این ظروف یک حالت براق هم برای داشتن ظاهری شیک تر دارند و بدین ترتیب برای سرو غذاهایی که نیاز به ظاهر باکلاس تر دارند، مناسب هستند.
بیوپلاستیک ها نسل جدیدی ظروف یک بار مصرف در صنعت خدمات غذایی و فست فود امروزه است. بیوپلاستیک ها (PLAs) از مواد تجدیدپذیر و خام شامل ذرت یا گیاهان دیگر ساخته شده اند. آن ها به عنوان گزینه های غیرمضر و یکبار مصرف در مقایسه با استایروفوم یا سایر محصولات غیرزیست تخریب پذیر تعبیه شده اند. این ظروف بیوپلاستیکی به اندازه کافی محکم، غیرجاذب و مقاوم به برش هم هستند اما نمی توانند دماهای بالا را تحمل کنند. بنابراین، اقلام پخته شده، سالادهای سرد و ساندویچ برای این ظروف ایده آل هستند.